Muziek maken blijft

‘Wat ga je nou doen?’ vroeg een journalist aan Robby Robinson toen The Band na 16 jaar stopte met een schitterend concert: “The last waltz”.  Robby Robinson antwoordde: ‘Muziek maken!’

En dat is precies wat ik ga doen! Eigenlijk nooit mee gestopt ben. Dat een heel mooie band op een gegeven ogenblik eindigt is natuurlijk vreselijk jammer, zoals ik van zoveel van jullie ook heb terug gekregen via de mail.

Maar dat gebeurt aan de lopende band en is niet het einde van alles. Ervoor speelde ik ook in en met bands die zeker zeer de moeite waard waren. Deed ik projecten waar veel mensen erg veel plezier aan hebben beleefd. En zeker ik niet in de laatste plaats. Dat is nou net één van de redenen waarom muziek maken op allerlei manieren zo leuk en positief verslavend is.

Even stil staan bij grote namen in de folk levert heel veel inspiratie en een zak vol prachtige nummers op. Nummers die ik altijd al wilde spelen puur en alleen om hun kracht in alle ‘eenvoud’ en dit woord is een verkeerd woord, maar ik weet geen ander.

Muziek die mij raakt, daar waar ik geraakt wil worden. En dat wil ik nou precies proberen over te brengen